Американският президент Доналд Тръмп обяви в профила си в Туитър,

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви в профила си в Туитър,
Коментари Харесай

Тръмп се озъби на Русия и Китай - девалвирали валутите си

Американският президент Доналд Тръмп разгласи в профила си в " Туитър ", че Русия и Китай играят игрички, девалвирайки валутите си , до момента в който Съединени американски щати не престават да покачват лихвените проценти.

" Русия и Китай играят играта " Девалвация на валутата ", до момента в който Съединени американски щати не престават да покачват лихвените проценти. Това е недопустимо ! ", отсече американският държавен глава.

Russia and China are playing the Currency Devaluation game as the U.S. keeps raising interest rates. Not acceptable!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 16, 2018

Експерти разясняват, че не схващат за какво Тръмп се пробва да обвързва американските лихвени проценти с курса на валутите на Русия и Китай . Допълва се, че Русия е нараснала покупката на задгранични валути през тази година, само че повода, заради която рублата се срина в последно време, е поради глобите на Съединени американски щати.

 Рублата продължава да няма дъно
Рублата продължава да няма дъно

Невиждано поевтиняване от повече от две години

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява, че Русия преглежда глобите на Съединени американски щати като форма на нечестна конкуренция и всеки неин отговор ще бъде в сходство с ползите на Русия.

" Стремежът за наказания против Русия се трансформира във фикс концепция . Ние към момента считаме тези наказания за противозаконни... и сме уверени, че всеки икономист може да види открити опити за изтласкване на съветски компании от международните пазари ", посочи Песков.

" Това не е нищо повече от интернационално присвояване на активи ", добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР