Американският президент Доналд Тръмп обяви в петък, че оставя решаването

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви в петък, че оставя решаването
Коментари Харесай

Тръмп казва, че оставя Сирия на Русия, Турция и Иран

Американският президент Доналд Тръмп разгласи в петък, че оставя решаването на сирийския спор, който по думите му е районен на районните играчи Русия, Турция и Иран.

В обичаното си средство за връзка, Туитър, президентът написа:

" Излизането от Сирия не беше изненада. Аз водех акция за това в продължение на няколко години и преди шест месеца, когато изцяло обществено разгласих желанието си да подхваща такава стъпка, се съгласих да останем по-дълго. Русия, Иран и Сирия и другиге са локални врагове на ИД. Ние вършехме тяхната работа. Време е да се върнем вкъщи и да се възвръщаме. Да създадем Америка още веднъж велика! "

Той добави, че " е време най-сетне други да се бият в Близкия изток " и че Съединени американски щати не държат да са " жандарма на Близкия изток ".

Нареждането на Тръмп бележи и края на акцията по въздух на Вашингтон против " Ислямска страна " там, обявиха поискали анонимност американски публични представители, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Оглавяваната от Съединени американски щати въздушна интервенция имаше извънредно значимо значение за изтласкването на " Ислямска страна " и запазването на натиска над джихадистката формация в Ирак и Сирия, означават организациите. По данни на американските военновъздушни сили против разнообразни цели в двете страни от 2015 година до момента са били употребявани общо над 100 000 бомби и ракети.

По-рано в петък, съветският президент Владимир Путин, на годишната си конференция дефинира като вярно решението на Тръмп. Одобри го и турският му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, чиято войска води война със сирийски кюрдски групировки, подкрепяви до момента от Съединени американски щати.

Западните съдружници на Съединени американски щати и опозицията на сирийския деспот Башар Асад обаче бяха в потрес от него.

Франция има желание да продължи с битката против тероризма в Сирия, без значение от решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за цялостно евакуиране на американските военнослужещи от тази страна. Това съобщи френската министърка по европейските въпроси Натали Лоазо пред телевизионния канал " Си Нюз ".

" Борбата с тероризма ни минимум не е завършила. Тя означи обилни триумфи, в частност в Сирия, където дейностите се водят в границите на интернационалната коалиция. Но е належащо тази битка да продължи ", сподели Лоазо.

Според нея решението на Тръмп би трябвало да накара още един път Франция да се замисли за това да разполага в Европа с опцията за независимо взимане на решения, да разполага със стратегическа самостоятелност в условия, в които терористичната опасност си остава.

" Нашите решения би трябвало да се взимат от нас независимо ", сподели Лоазо. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР