Американският президент Доналд Тръмп обяви налагането на 5% мито върху

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви налагането на 5% мито върху
Коментари Харесай

САЩ налагат 5% мито на всички стоки, идващи от Мексико

Американският президент Доналд Тръмп разгласи налагането на 5% мито върху всички вносни артикули от Мексико. Той упрекна мексиканското държавно управление, че не прави задоволително, с цел да овладее притока на незаконни мигранти.

 © БГНЕС
Тарифите ще влязат в действие от 10 юни и ще се усилват последователно всеки месец, достигайки до 25% на 1 октомври. Мярката на американския президент идва редом с към този момент почналия развой по ратификация на тристранното комерсиално съглашение сред Съединени американски щати, Канада и Мексико.

Президентът на Мексико Лопес Обрадор разгласи, че мексикансият народ " не заслужава сходно отношение ". Въпреки това, той не има намерение да се откаже от ратификацията на контракта.

По-рано през днешния ден беше изпратена делегация във Вашингтон, отпред с мексиканския външен министър Марсело Ебрард.

Цитирайки лични източници, телевизия CNBC заяви, че американският търговски представител Робърт Лайтизер и министърът на финансите Стивън Мнучин са били срещу мярката.

Президентът Обрадор разгласи желанията си да внесе тъжба в Световната комерсиална организация, в случай че американските мита влязат в действие.
 Тръмп заплаши Мексико със наказания върху вноса на коли Тръмп заплаши Мексико със наказания върху вноса на коли
В продължение на цяла седмица американският президент Доналд Тръмп нападна Мексико, обвинявайки страната, че не прави нищо, с цел да предотврати притока...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР