Американският президент Доналд Тръмп обяви, че страната му връща Северна

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че страната му връща Северна
Коментари Харесай

САЩ: КНДР подкрепя тероризма, идват още санкции

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че страната му връща Северна Корея в листата с страни, които спонсорират тероризма.

Това ще отключи „ доста големи” нови наказания против режима в Пхенян, разгласи той. Те би трябвало да бъдат оповестени на следващия ден от американското финансово министерство.

Съединени американски щати отстъпи пред КНДР, Пхенян със опасност: Ще изпитате болежка

Когато Съединени американски щати изравни Северна Корея със земята

КНДР се подигра на най-сериозната опасност на Съединени американски щати до момента

КНДР беше извадена от листата преди 9 години, по времето на Джордж Буш-младши, като част от договаряния за преустановяване на нуклеарната стратегия на комунистическите управляващи в азиатската страна.

Действието на администрацията на Тръмп, което съгласно него е „ трябвало да стане отдавна”, евентуално в допълнение ще увеличи напрежението сред Съединени американски щати и съдружниците й и ръководството на Ким Чен Ун.

Тази година Северна Корея извърши нов нуклеарен опит, както и няколко теста на междуконтинентални балистични ракети, които могат да доближат континенталната територия на Съединени американски щати.

Trump says that North Korea should have been labeled a state sponsor of terror "a long time ago, should have happened years ago. "

It did. North Korea was added in 1988. Removed in 2008 by George W. Bush. pic.twitter.com/SH9LJX1Yjx
— Kyle Griffin (@kylegriffin1) November 20, 2017
Вашингтон отговори с войнствена изразителност от страна на президента, а наред с това прокара и въвеждането на нови интернационалните стопански и политически наказания върху режима на Ким.

Двете страни не престават да редуват взаимните закани с заявления, че са подготвени да договарят. Такива имаше и от Тръмп по време на визитата му в няколко азиатски страни по-рано този месец.

Сега обаче американската администрация продължи пътя на рестриктивните мерки, защото Северна Корея „ неведнъж е подкрепяла интернационалните терористични актове”, по думите на Тръмп.



В листата още попадат Судан, Сирия и Иран.

Американският президент не пропусна да спомене, че КНДР би трябвало да приключи нуклеарната си стратегия. Политиката на наказания обаче досега не дава точно този резултат, а пропагандната машина на Ким Чен Ун продължава да се хвали с напредъка на оръжията си.

10 НЕЩА, ЗА КОИТО МОГАТ ДА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ОСЪДЯТ НА СМЪРТ В СЕВЕРНА КОРЕЯ

Неподозираната независимост в Северна Корея

Това е дамата, която оповестява най-важното в Северна Корея

Севернокорейският българин, рожба на Студената война

Исканията за връщането на Северна Корея в листата се усилиха след гибелта на Ото Уормбиър – млад американец, държан в арест в КНДР към година. Близките му настояват, че в азиатската страна върху него е упражнявано принуждение.

По думите на Тръмп Пхенян „ освен заплашва света с нуклеарно заличаване, само че и неколкократно поддържа актове на интернационален тероризъм, в това число ликвидиране на непозната територия”.

Тръмп: Аз ще се оправя с Човека-ракета

Съединени американски щати прати бoмбардировачи край Северна Корея, Пхенян: Тръмп е ментално повреден

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР