Американският президент Доналд Тръмп обяви, че страната може да наложи

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че страната може да наложи
Коментари Харесай

Тръмп удря с по-високи мита продуктите на Apple, произвеждани в Китай

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че страната може да наложи нови мита за стоките, импортирани от Китай, което, съгласно The Wall Street Journal (WSJ), може да удари и продуктите на Apple, в това число iPhone и преносимите компютри на компанията. Коментарът беше изработен преди срещата сред Тръмп и китайския президент Си Дзинпин, на която се чака двете страни да проведат търговски договаряния.

Тръмп е безапелационен, че в случай че не бъде направена договорка, удобна за Съединени американски щати, той ще наложи спомагателни мита сред 10% или 25%, като единствената допустима договорка за него ще бъде, в случай че " Китай се отвори за конкуренцията от Съединени американски щати ".



По думите на Тръмп новите мита може да са факт доникъде на идната година.

Съединени американски щати към този момент възнамерява повишението на митата за китайски артикули да доближи 25% доникъде на 2019 година, което възлиза на 200 милиарда $. Според американския президент вероятността китайските водачи да го убедят да промени политиката си е минимална.

През септември Тръмп прикани Apple да върне производството на своите артикули в Съединени американски щати, в случай че желае да избегне митата за китайския импорт. Apple пък не един път за изразявали своята позиция, че новите цени на Тръмп ще обиден " необятен набор " от продуктите на компанията, което ще увеличи цените им.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР