Американският президент Доналд Тръмп обяви, че скоро групировката Ислямска държава

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че скоро групировката Ислямска държава
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Скоро Ислямска държава ще изгуби цялата територия в Ирак и Сирия

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че скоро групировката " Ислямска страна " ще изгуби цялата територия, което владееше в Ирак и Сирия. По думите му, това ще стане идната седмица. Доналд Тръмп удостовери и желанието си скоро да посрещне вкъщи американските военни от Сирия.

Президентът Тръмп разгласи, че " Ислямска страна " е разгромена още предишния декември, когато оповести желанието си да изтегли американските военни от Сирия. Днес заяви, че групировката към този момент е останала без земя - един от най- значимите фактори за нейната мощност в миналите години.

Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: " Американските военни, съдружните ни сътрудници и Сирийските демократични сили освободиха на процедура цялата територия, следена преди от " Ислямска страна " в Сирия и Ирак. Би трябвало публично да го съобщим идната седмица и тогава 100% от халифата ще е в наши ръце. "
Доналд Тръмп напомни, че едно от най- рисковите оръжия на групировката е била пропагандата в интернет и предизвести, че останките на " Ислямска страна " не престават да са рискови, само че ще бъдат унищожени. Държавният секретар Помпео също заявява, че американската борба с групировката в Сирия продължава.

Американски военни показаха паника от желанието за евакуиране от Сирия и предизвестиха, че групировката може елементарно да се възроди. Преди два дни командващият Централното командване на американската войска военачалник Джоузеф Вотел заяви, че територията, следена от групировката е намаляла от 88 000 квадратни километра до 51 квадратни км, а бойците ѝ са 1500, само че акцентира, че това надалеч не е краят ѝ, тъй като въпреки и разпокъсана, тя към момента разполага с бойци, водачи, запаси и рискова идеология.

" Ислямска страна " се заражда в Ирак и съществува под разнообразни имена през последните две десетилетия в Близкия изток. След като през 2014 завладя голяма територия в Ирак и Сирия, се самообяви за халифат и прикани в редиците си бойци от целия свят. Много от тях се завърнаха в родните си страни, други остават в региона на Близкия изток.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР