Американският президент Доналд Тръмп обяви, че САЩ ще наложат 5-процентни

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че САЩ ще наложат 5-процентни
Коментари Харесай

Тръмп иска да спре нелегалните мигранти от Мексико с 5% мита на всички стоки

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати ще наложат 5-процентни мита на всички артикули, които идват от Мексико. Целта е по този метод мексиканските управляващи да бъдат принудени да вземат ограничения против незаконната миграция към Съединени американски щати.

„ Митата ще се усилват, до момента в който казусът с незаконната миграция бъде решен”, написа Тръмп в Туитър. Те ще влязат в действие на 10 юни и ще важат за всички артикули.

Налагането на митата е следващият опит на Тръмп да огранични незаконната миграция от Мексико. Основното му предизборно заричане бе да построи стена по границата сред двете страни. Това още не е направено.

Съобщението на Тръмп се случи ден откакто граничните служители на реда в Ел Пасо, Тексас, задържаха най-голямата група мигранти, срещани в миналото от службата за граничен надзор – 1036 души, напомня БГНЕС.

През последните месеци броят на арестуваните мигранти е над 100 хиляди на месец. Това са най-вече хора, които бягат от бедността и насилието в Централна Америка, с цел да изискат леговище, откакто дойдат на американска земя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР