Американският президент Доналд Тръмп обяви, че може да се наложи

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че може да се наложи
Коментари Харесай

Тръмп: Може да се наложи да унищожим напълно Северна Корея

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че може да се наложи Съединени американски щати да " унищожат изцяло " Северна Корея, в случай че Пхенян не се откаже от нуклеарната си политика. 

Тръмп назова присмехулно Ким Чен ун " индивида ракета " и разгласи, че той е на самоубийствена задача.

Американският президент направи изявлението в речта си пред Организация на обединените нации, представен от Ройтерс. 

Той дефинира оправянето със опасността от страна на Северна Корея като първостепенно световно предизвикателство. 

" Възмутително е, че някои нации освен не престават да търгуват с подобен режим, само че биха въоръжавали и подкрепяли финансово страна, която заплашва света с нуклеарен спор ", акцентира Тръмп, визирайки Китай, която е главният търговски сътрудник на Пхенян. 

Тръмп още веднъж осъди нуклеарната договорка на предшественика си Барак Обама с Иран и уточни, че може да не я възобнови в средата на октомври. 

Той атакува и Иран, като го назова " стопански изчерпана и измамническа " страна, която изнася принуждение.

В речта си Доналд Тръмп сподели още, че американската армия скоро ще е най-силната досега, като добави, че има желание да пази на първо място ползите на Съединени американски щати. 

Той насочи рецензии и към Венецуела. Ситуацията там е " изцяло неприемлива " и Съединени американски щати " не може просто да гледат в профил ", сподели президентът.

Малко преди думата да вземе Тръмп, генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за политическо решение на рецесията със Северна Корея.

" Страхът от нуклеарната заплаха не е нереален. Когато напрежението пораства, се усилва и вероятността от неправилни калкулации. Прибързаната и гневна реторика може да докара до съдбовни недоразумения. Решението би трябвало да е политическо. Време е за държавнически метод. Не бива да вървим като сомнамбули към война, съобщи генералният секретар ", представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР