Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е готов да отмени

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е готов да отмени
Коментари Харесай

Тръмп е готов да отмени митата за ЕС, ако Брюксел направи същото

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че е подготвен да анулира митата за импорт на стомана и алуминий за страните от Европейски Съюз, в случай че те подхващат аналогични ограничения по отношение на американската страна, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Европейският съюз са прелестни страни, които се отнасят доста неприятно със Съединените щати в региона на търговията и в този момент са недоволни от митата. Ако те анулират своите ужасни търговски бариери и такси за американската продукция, тогава и ние ще отменим своите. В случай, че това не стане, ще въведем мита и за колите и други артикули. Честно ", написа Тръмп в Туитър.

Коментарът на американския президент пристигна на фона на вчерашните диалози сред представители на Европейския съюз и Съединените щати в Брюксел, по време на които не беше реализиран компромис. След срещата европейският комисар за търговията Сесилия Малмстрьом написа в Туитър, че полемиката е била откровена, само че няма изясненост за процедурата за освобождение от митата и по тази причина идната седмица диалозите ще продължат.

През седмицата Тръмп подписа декрет, с който постанова 25 на 100 мито върху стоманата и 10 % за алуминия, които би трябвало да влязат в действие до 2 седмици. Това провокира отрицателна реакция измежду доста търговски сътрудници на Съединени американски щати.

В коментар китайският министър на търговията Чжон Шен съобщи, че една комерсиална война с Америка ще има само пагубни последствия за международната стопанска система. " В една комерсиална война няма спечелили. Тя ще донесе само злополука за Китай, Съединени американски щати и останалия свят. Ние обаче можем да се надигнем пред всички провокации и да защитим интереса на нашата страна и на народа си. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР