Американският президент Доналд Тръмп обсъди по телефона с руския си

...
Американският президент Доналд Тръмп обсъди по телефона с руския си
Коментари Харесай

Тръмп и Путин обсъдиха по телефона ситуацията с пандемията и оръжейния контрол

Американският президент Доналд Тръмп разиска по телефона с съветския си сътрудник Владимир Путин новия ковид, контрола над оръжията и други тематики, заяви Белият дом, представен от Ройтерс.

" (Тръмп) за следващ път удостовери ангажираността на Съединени американски щати с ефикасен оръжеен надзор, който включва освен Русия, само че и Китай, и означи, че чака с неспокойствие бъдещи полемики за отбягване на скъпа оръжейна конкуренция във въоръжаването ", уточни в изказване Белият дом.

Според официалното съобщение американският президент е предложил на съветския си сътрудник Китай да бъде включен в нови договаряния за ограничение на оръжейната конкуренция , отбелязва Франс прес.

В хода на диалога Тръмп е предложил да изпрати здравна помощ на Русия , с цел да подкрепи битката с пандемията от ковид, заяви Кремъл.

Двамата президенти са разискали също международните петролни пазари, наблягайки поддръжката си за договорката за понижаване на добива, контрактувана предишния месец от производителите от ОПЕК и техни сътрудници. Според двамата водачи съглашението е спомогнало за стабилизиране на цените на петрола.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР