Американският президент Доналд Тръмп обеща, че много неща ще се

...
Американският президент Доналд Тръмп обеща, че много неща ще се
Коментари Харесай

Напрежението между САЩ и Русия расте заради Венецуела

Американският президент Доналд Тръмп даде обещание, че " доста неща ще се случат " идната седмица, а може би по-рано, за решаването на кризата във Венецуела, съобщи ТАСС.  " Това е просто ужасна обстановка... Ние обмисляме всички благоприятни условия. Искаме да помогнем на хората... Много неща ще се случат идната седмица, може би по-рано ", разяснява той пред тв канала " Фокс ".

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и съветският външен министър Сергей Лавров си размениха взаимни обвинявания в телефонен диалог по отношение на неуспелия опит на опозицията във Венецуела да смъкна президента Николас Мадуро от власт. Помпео " акцентира, че намесата на Русия и Куба е дестабилизираща за Венецуела и за двустранните връзки сред Съединени американски щати и Русия ". Лавров, от своя страна, осъди " разрушителното въздействие " на Вашингтон в поддръжката му за опозиционния водач Хуан Гуайдо, което нарушава интернационалното право.

Поне две жертви взеха антиправителствените демонстрации във Венецуела, съобщи Би Би Си. Млада жена е умряла в болница в Каракас, откакто е била простреляна в главата по време на митинг против Николас Мадуро, разгласи неправителствената организация Венецуелски център за наблюдаване на обществените спорове. Гуайдо прикани за обща стачка и продължение на митингите. Държавният глава Николас Мадуро даде обещание пред събралите се пред президентския замък свои последователи да накаже предателите и нов стопански курс.

 

БЯГСТВО

Опозиционният лидер Леополдо Лопес се е укрил дружно със фамилията си в посолството на Испания в Каракас, писа " Политико ", като цитира испанското Министерство на външните работи.  Той беше освободен от домакински арест от военни, минали на страната на опозицията. Засега обаче Лопес не е поискал политическо леговище. 

 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР