Американският президент Доналд Тръмп не планира да присъства на погребението

...
Американският президент Доналд Тръмп не планира да присъства на погребението
Коментари Харесай

Тръмп няма да присъства на погребението на Маккейн

Американският президент Доналд Тръмп не възнамерява да участва на погребението на републиканския сенатор Джон Маккейн, който умря през вчерашния ден, съобщи ТАСС, като се базира на в. "Ню Йорк таймс ".

Според американското издание, което цитира осведомени източници от Републиканската партия, някогашните президенти Джордж Буш-младши и Барак Обама са изразили предпочитание да участват на погребението на Маккейн. По прелиминарен проект се планува държавното управление на Тръмп да бъде представлявано на траурната гала от вицепрезидента Майк Пенс.

"Ню Йорк таймс " заяви по-рано, че Маккейн ще бъде заровен в град Анаполис, щата Мериленд, само че към този момент не е несъмнено по кое време. Ветеранът на американската политика ще получи държавни почести: ковчегът с тялото му ще бъде подложен за поклонение в централната ротонда на Капитолия, а възпоменателната работа ще се състои в катедралата на Вашингтон. След това до погребението ковчегът ще бъде подложен в постройката на законодателното заседание на Аризона - щата, който Маккейн представляваше в Конгреса 35 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР