Американският президент Доналд Тръмп не иска война със Северна Корея

...
Американският президент Доналд Тръмп не иска война със Северна Корея
Коментари Харесай

Тръмп не иска война със Северна Корея, уверява посланикът на САЩ в ООН

Американският президент Доналд Тръмп не желае война със Северна Корея и Вашингтон не се отхвърля от дипломатическите старания по въпроса. Това разгласи американският дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли пред CBS, ден откакто Тръмп заплаши " изцяло да унищожи " страната, в случай че е належащо.

По думите на Хейли, Съединени американски щати имат " голям брой военни варианти ", само че че " никой не желае война, президентът не желае война ".

 Нямаме избор с изключение на изцяло да унищожим КНДР, предизвести Тръмп в първата си тирада пред Организация на обединените нации Обновена
Нямаме избор с изключение на изцяло да унищожим КНДР, предизвести Тръмп в първата си тирада пред Организация на обединените нации

Той приказва за " незаконните режими "

" Ние се опитвахме да го вършим посредством разговор, опитахме се да го вършим посредством наказания, опитахме всяка дипломатическа мярка, която можем да предприемем. Не се отхвърляме от това. Ние казахме на Ким доста пъти, че не желаеме смяна на режима, не желаеме война, това, което желаеме да направиш, е да спреш с тестванията и да спреш с създаването на нуклеарно оръжие . Те избраха да не го сторят ", разяснява Хейли.

Тя отбелязала, че " никой не знае по какъв начин да притегли вниманието " (на Ким), добавяйки, че " всичко, което можеш да продължиш да вършиш, е да продължиш да го предупреждаваш какво може да се случи, в случай че той не спре ".

" Всеки се пробва да разбере по какъв начин да стигне до Ким. Това е казусът - ние просто не знаем по какъв начин ", оплака се Ники Хейли.

Запитана дали Тръмп е имал поради Китай и Русия в речта си, когато сподели, че било " възмутително, че някои страни " биха търгували, въоръжавали и снабдявали Северна Корея, Хейли разяснява: " Смятам, че той говореше за всички страни . Знаете, има страни в Африка, които търгуват със Северна Корея, имаме страни по света, които взаимодействат с Пхенян. "

В речта си Тръмп загатна единствено един път името на Русия, като нито един път в отрицателен подтекст.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР