Американският президент Доналд Тръмп не е удължил мандата на председателя

...
Американският президент Доналд Тръмп не е удължил мандата на председателя
Коментари Харесай

Тръмп за Джанет Йелън: Много си ниска за ФЕД

Американският президент Доналд Тръмп не е удължил мандата на ръководителя на ФЕД Джанет Йелън... поради ниския й растеж. Това заяви вестник „ Вашингтон пост “, базирайки се на свои източници в Белия дом.

Тръмп съществено е обмислял да удължи мандата на Йелън, само че бил угрижен от нейния, съгласно него, растеж. Тя е висока единствено 161,5 см. Изданието акцентира, че диалогът с нея е направил доста мощно усещане на стопанина на Белия дом. Съветниците на Тръмп са му предложили друга кандидатура отпред на ФЕД, която извършва функционалностите на централна банка на Съединени американски щати.

На собствен ред самият президент неведнъж е приказвал, че 72-годишната Йелън „ не е задоволително висока, с цел да управлява ФЕД “, написа „ Вашингтон пост “. Той също по този начин е питал своите съветници, дали са съгласни с неговото мнение.

Накрая Тръмп издигна отпред на ФЕД 65-годишния Джером Пауъл, който е висок към 180 см. Той оглави финансовия регулатор през февруари тази година. През последните дни стопанинът на Белия сом все по-често подлага на критика неговата политика за последователно повишение на главната рента.

Джанет Йелън е първата жена отпред на ФЕД. Тя оглави финансовата институция на 3 февруари 2014 година Йелън приключи програмата за количествени смекчения, която беше стартирана от нейния предходник. Освен това през 2015 година тя за пръв път от 2008 година взе решение да вдигне главната рента до 0,25-0,5%. Под управлението на Йелън ФЕД понижи безработицата до равнищата преди рецесията /от 6,7% през 2014 година до 4,2% през 2017 г./. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР