Американският президент Доналд Тръмп нареди разследване на нов данък, който

...
Американският президент Доналд Тръмп нареди разследване на нов данък, който
Коментари Харесай

САЩ разследват облагането на техногигантите във Франция

Американският президент Доналд Тръмп подреди следствие на нов налог, който ще бъде натрапен против софтуерни колоси във Франция. Ако следствието откри, че френското държавно управление употребява " нелоялни търговски практики ", то това ще бъде задоволително за американския президент да наложи мита върху вноса на френски артикули. Френският Сенат през днешния ден утвърди данъчната мярка, остава тя да бъде утвърдена от президента Макрон.

Разследването, с името параграф 301, дава на американския президент самостоятелни пълномощия да постанова цени на вносни артикули. За тази цел, обаче, Офисът на комерсиалните представители на Съединените щати би трябвало да откри дали мярката на френското държавно управление е равносилна на " нелоялни търговски практики ".

Същият претекст беше употребен от Вашингтон предходната година при налагането на мита за китайски артикули. Данъкът, гласуван през днешния ден от френския Сенат, ще засегне 30 компании, само че най-потърпевши са " Google ", " Амазон " и " Facebook ".
Бруно льо Мер - министър на финансите на Франция: Искам да ви припомня, че Франция е самостоятелна страна и тя сама дефинира фискалната си политика.
Париж ще полза с три % облагата във Франция на всяка софтуерна компания оборот в страната минимум 25 милиона при световни продажби на стойност 750 милиона. До края на годината френската хазна чака 400 милиона евро, а следващата година - 650 милиона.
Бруно льо Мер - министър на финансите на Франция: Наша отговорност е като определени представители на френския народ да се борим против възникването на корпорации, които се трансформират в частни страни, с всички привилегии на страна, само че без рестриктивните мерки и контрола, които ги съпътстват.
Търговската борба сред Съединените щати и Франция ще бъде една от тематиките по време на срещата на Г-7 на ниво финансови министри другата седмица и на върха другия месец. Домакин и на двата форума е Франция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР