Американският президент Доналд Тръмп написа в профила си в Туитър,

...
Американският президент Доналд Тръмп написа в профила си в Туитър,
Коментари Харесай

Тръмп: За разлика от бивши президенти, аз спазих обещанието си

Американският президент Доналд Тръмп написа в профила си в " Туитър ", че за разлика от предшествениците си, той е спазил обещанието си да признае Йерусалим като столица на Израел.

" Аз изпълних обещанието си, обещано по време на предизборната акция - други не ! ", възкликна Тръмп и разгласява видеоклип с някогашните президенти Бил Клинтън и Барак Обама, които настояват, че Йерусалим е столицата на Израел, както и някогашният президент Джордж У. Буш, обещаващ да реалокира американското посолство в Израел в Йерусалим " незабавно щом " встъпи в служба (в началото на 2001 г.).

I fulfilled my campaign promise - others didn’t! pic.twitter.com/bYdaOHmPVJ
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 8, 2017

В сряда Тръмп разгласи, че признава Йерусалим за израелска столица и означи, че е инструктирал Държавния департамент да стартира преместването на посолството от Тел Авив в Йерусалим. Неговото решение беше приветствано от премиера на Израел Бенямин Нетаняху, само че беше посрещнато с рецензии от голям брой мюсюлмански страни, в това число Палестина, Турция и Иран, както и от Англия, Франция и Русия. Освен това избухнаха митинги в Близкия изток в отговор на хода на Тръмп.

 Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел Обновена
Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел

В Газа палят американски флагове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР