Американският президент Доналд Тръмп намекна, че има сериозна вероятност да

...
Американският президент Доналд Тръмп намекна, че има сериозна вероятност да
Коментари Харесай

Тръмп изправен пред важни проблеми, ще има ли стена с Мексико и изтегляне от Сирия

Американският президент Доналд Тръмп загатна, че има сериозна възможност да разгласи общонационално изключително състояние, с цел да заобиколи Конгреса и да построи стена по границата сред Съединени американски щати и Мексико.
Президентът съобщи, че спомагателна информация ще бъде предоставена по време на обръщението за " Състоянието на Съюза ", като прикани хората би трябвало да „ слушат внимателно” речта.
Коментарите на Тръмп са един от най-ясните признаци, че той може да работи самичък, с цел да построи стената, поради решимостта на демократите да блокират едно от главните му обещания по време на акцията.
Той предсказва, че демократите няма да му дадат никакво финансиране на стената, с цел да се предотврати ново затваряне на държавното управление и съобщи, че неговите съперници ще платят политическата цена.
Изявленията пристигнаха откакто Тръмп сподели, че няма да одобри договорка за попречване на друго закриване на държавното управление, в случай че то не включва пари за желаната от него гранична стена.
Председателят на Конгреса Нанси Пелоси съобщи в четвъртък, че демократите не престават да се опълчват на финансирането на стената, само че ще обмислят даването на пари за ограждения по границата.
Представителите на двете камари се срещнаха в сряда, с цел да стартират разискване на вероятно съглашение за разноските по сигурността на границите преди крайния период от 15 февруари.
Интерес разсъни и коментарът на Тръмп пред CBS,че той не постоянно се съгласява със личните си специфични служби, защото постоянно вършат неточности. Като образец той уточни войната в Ирак през 2003 година, която избухна заради неправилни американски разследващи данни.
Донякъде изненадващо той разгласи, че част от американските военни в Сирия ще останат там, с цел да оказват отбрана на Израел.
През декември 2018 година Доналд Тръмп разгласи отдръпването на американският боен контингент от Сирия, тъй като " Ислямска страна е дефинитивно победена ". Две хиляди американски военни трябваше да изоставен страната за два-три месеца. Сега обаче не е ясно какъв брой от тях ще останат на позициите си.
Израел желае отдръпването на проирански отряди и ирански елементи от Сирия,защото ги счита за непосредствена опасност за територията си. Той неведнъж нападна ирански бази и даже сложи пред Русия искане да помогне за изтеглянето на иранските елементи, само че към този момент няма триумф в тази посока.
Очаква се идното изказване на Тръмп да даде отговор на тези и други значими въпроси и да хвърли светлина върху бъдещите дейности на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР