Американският президент Доналд Тръмп казва, че е променил плана за

...
Американският президент Доналд Тръмп казва, че е променил плана за
Коментари Харесай

КОВИД по света: Тръмп отхвърли плана за ранни ваксини в Белия дом

Американският президент Доналд Тръмп споделя, че е трансформирал проекта за длъжностните лица на Белия дом да получат ваксина против ковид през идващите дни.

Длъжностни лица обявиха, че висши членове на администрацията на Тръмп ще бъдат измежду първите, които ще получат удара Pfizer / BioNTech

Но по-късно господин Тръмп написа в Twitter, че хората, работещи в Белия дом, " би трябвало да получат имунизацията малко по-късно... в случай че не е категорично належащо ".

Съединени американски щати ще стартират въвеждането на имунизацията в понеделник.

Ваксината предлага до 95% отбрана против Covid-19.

Първите три милиона дози се разпределят на десетки места във всички 50 щата в Съединени американски щати. 

Съединени американски щати са изправени пред мрачна зима на фона на най-лошата вирусна вълна до момента

Новините в неделя, че чиновниците на Белия дом ще бъдат измежду първите имунизирани, провокираха рецензии в обществените медии. Не беше ясно за какво Тръмп реши да промени проектите или какъв резултат ще има върху напъните на държавното управление да отбрани висшите чиновници.

Смъртността от ковид внезапно нараства от ноември в Съединени американски щати, като в събота се регистрира международно рекордно всекидневно нарастване от 3 309.

Разпространението на имунизацията е сложено като повратна точка в пандемията на ковид а, която лиши живота на съвсем 300 000 души в Съединени американски щати.

Дози от същата ваксина към този момент се ползват във Англия. Ваксината Pfizer получи регулаторно утвърждение и в Канада, Бахрейн и Саудитска Арабия.

Фармацевтичната компания AstraZeneca ще организира взаимно проучване с съветския теоретичен център " Н. Ф. Гамалея ", Руския фонд за директни вложения и групата " Р-Фарм " с оглед  да комбинира личната си ваксина против ковид а с съветския препарат   " Спутник V ". Това заяви клонът на " АстраЗенека " в Русия в официално съобщение, представено от " Франс прес " и ТАСС.

Програмата планува оценка до каква степен е безвредно и до каква степен основава имунитет комбинираното използване на двете ваксини. В проучванията ще вземат участие доброволци над 18 години, показва британско-шведската компания, написа " Дневник ".

Франция ще е с вечерен час за Нова година , съобщи британският " Индипендънт ". Ограничението е за часовете от 20 ч. до 8 ч. и влиза в действие от 15 декември. Няма да важи единствено за Бъдни вечер.

Властите във Франция отхвърлят да облекчат рестрикциите по време на празниците поради високия брой на новозаразени с COVID-19.

Новите случаи в страната не падат под 11 000 , а изискването за намаляване на ограниченията бе да са под 5000.

Театрите, киносалоните и музеите няма да бъдат отворени на 15 декември, както беше планувано, добави френският министър председател Жан Кастекс.

Правителството на Гърция, въпреки това, разгласи през днешния ден лимитирано облекчение на ограниченията по време на коледните празници  на фона на повишената епидемиологична тежест в страната, написа БГНЕС.

Търговците ще извършват поръчките на своите клиенти онлайн, без да могат да пускат гости в магазините от 13 декември до 7 януари. Църквите ще отварят порти единствено на Коледа и Богоявление при съблюдаване на всички нужни ограничения за отбрана.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР