Американският президент Доналд Тръмп каза днес, че ракетно-ядрената програма на

...
Американският президент Доналд Тръмп каза днес, че ракетно-ядрената програма на
Коментари Харесай

Доналд Тръмп отсече: Стратегическото ни търпение спрямо Северна Корея приключи

Американският президент Доналд Тръмп сподели през днешния ден, че ракетно-ядрената стратегия на Северна Корея изисква " съдбоносен отговор " и че ерата на " стратегическото самообладание " на Вашингтон по отношение на " безразсъдния и жесток режим " в Пхенян е завършила, съобщи Ройтерс. Тръмп приказва пред публицисти дружно с гостуващия южнокорейски президент Мун Дже-ин след диалога им в Белия дом.
" Ние работим в тясна връзка с Южна Корея и Япония, както и с други сътрудници от света, по серия от ограничения - дипломатически, стопански и в областта на сигурността, с цел да защитим нашите съдружници и нашите жители от опасността, позната като Северна Корея ", означи Тръмп.

Той даде висока оценка на съюзническите връзки сред Съединени американски щати и Южна Корея, и ги дефинира като " крайъгълен камък на мира и сигурността в тази доста, доста рискова част на света ".
 Доналд Тръмп
Снимка: Reuters
Без да посочва категорично Китай, Тръмп прикани " другите районни сили и всички виновни страни " да поддържат американските старания за дейно използване на глобите против режима в Пхенян.

Франс прес напомня, че през вчерашния ден Белият дом за първи път разгласи наказания против една китайска банка, упрекната, че улеснява транзакции на компании, свързани с създаването на балистични ракети.

В началото на втория ден от договарянията с Мун Дже-ин американският президент сподели, че сега Съединени американски щати предоговарят " комплицираното " комерсиално съглашение с Южна Корея за " да бъдат отстранени бариерите пред взаимната търговия и пред пазарния достъп ".
 Доналд Тръмп
Снимка: Reuters
Той изрази задоволство от уверенията на своя южнокорейски посетител, че счита да работи за това американските служащи и компании, изключително автомобилните производители, да бъдат третирани почтено при покупко-продажбите с Южна Корея.

Южнокорейският президент от своя страна посочи общото мнение на двамата, че единствено надеждната сигурност може да подсигурява дълготраен мир. Затова " заканите и провокациите на Северна Корея ще получат корав отпор ", акцентира Мун Дзе-ин.

Той обаче добави, че глобите ще се ползват редом с разговор в границите на един " поетапен и повсеместен метод " за да бъде позволен севернокорейският нуклеарен проблем.

Мун Дже-ин сподели, че е поканил Тръмп и брачната половинка му Мелания да посетят Южна Корея тази година. Поканата била призната " с признателност ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР