Американският президент Доналд Тръмп каза днес, че не е уволнил

...
Американският президент Доналд Тръмп каза днес, че не е уволнил
Коментари Харесай

Тръмп си противоречи за уволнението на Коми

Американският президент Доналд Тръмп сподели през днешния ден, че не е уволнил Джеймс Коми от поста шеф на ФБР "заради измисленото следствие за Русия ". Така той влезе в несъгласие със своето изказване от 2017 година, че го е отстранил поради следствието, съобщи Ройтерс.

Тръмп уволни Коми на 9 май предходната година, когато ФБР разследваше хипотетична съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и вероятен сговор сред Москва и акцията на Тръмп.

Уволнението му докара до назначението на специфичния прокурор Робърт Мълър, който да поеме следствието и да изследва дали е имало възпрепятстване на правораздаването. Тръмп, който отхвърля да е имало сговор с Москва, разгласява изказване в Туитър, в което говореше за "хлъзгавия Джеймс Коми " и сподели, че някогашният шеф на ФБР "не е бил уволнен поради измисленото следствие за Русия ".

Два дни откакто уволни Коми, Тръмп изясни в изявление за телевизия Ен Би Си Нюз за какво го е направил. "Всъщност, когато взех решение просто да го направя, си споделих - "знаеш, че това нещо за Русия и Тръмп е изфабрикувана история ", съобщи президентът.

"Това е опрощение на демократите, че изгубиха избори, които трябваше да завоюват ", сподели той. Президентът направи изказването в Туитър, откакто Коми предприе огромна медийна акция за разпространение на своя книга. В нея той споделя за късата си работа при ръководството на Тръмп, който счита за "морално неспособен " да бъде държавен глава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР