Американският президент Доналд Тръмп каза, че ще трябва да се

...
Американският президент Доналд Тръмп каза, че ще трябва да се
Коментари Харесай

Тръмп ще опрости дълга на Пуерто Рико заради урагана

Американският президент Доналд Тръмп сподели, че ще би трябвало да се опрости огромния дълг на Пуерто Рико, унищожен от урагана " Мария ", заяви Ройтерс.

Тръмп съобщи това, до момента в който бе на посещаване на карибския остров, който е американска територия, с цел да се запознае със обстановката.

В изявление за телевизия Фокс нюз президентът сподели: " Те (пуерториканците) дължат доста пари на нашите другари от Уолстрийт и ще би трябвало да им ги отпишем. Ще се простите с тях, не знам дали това е (банката) " Голдман Сакс ", само че който и да е, може да им помаха за довиждане ".

Белият дом не отговори незабавно на въпросите по какъв начин президентът счита, че ще стане това, отбелязва Асошиейтед прес.

Дългът на Пуерто Рико възлиза на 72 милиарда $. Здравната и пенсионната му системи на процедура са неплатежоспособни. Предишният губернатор на острова съобщи, че дългът не може да бъде заплатен. Преди бурята държавното управление на острова водеше сложни договаряния за преструктуриране на част от дълга.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР