Американският президент Доналд Тръмп каза, че е подписал законодателство и

...
Американският президент Доналд Тръмп каза, че е подписал законодателство и
Коментари Харесай

Тръмп прекрати привилегирования статут на Хонконг със САЩ

Американският президент Доналд Тръмп сподели, че е подписал законодателство и изпълнителна заповед за търсене на отговорност от Китай поради наложения от Пекин закон за националната сигурност в Хонконг, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

На конференция в Розовата градина на Белия дом Тръмп съобщи, че стопира привилегированото отношение към Хонконг като наказване против Китай поради " потисническите " му дейности против хонконгците.

Тръмп също по този начин подписа законодателство за налагане на наказания на китайски чиновници, забъркани в суровите дейности на Пекин в Хонконг.

" Никакви специфични привилегии, никакво особено икономическо отношение и никакъв експорт на деликатни технологии ", сподели той.

" Подписах законодателство и изпълнителна заповед, с цел да потърся отговорност от Китай за неговите нападателни дейности против хората в Хонконг ", съобщи Тръмп.

По думите му " Хонконг към този момент ще бъде третиран по същия метод като континентален Китай ".

Подписаният от президента законопроект, утвърден преди този момент от Конгреса на Съединени американски щати, планува да бъдат наказвани банки, които имат настоятелен връзки с китайски чиновници, участващи в използването на новия закон за националната сигурност.

Изпълнителната заповед приканва да бъде блокирано имуществото в Съединени американски щати на всеки, който е считан за виновен или съизвършител в " дейности или политики, подкопаващи демократичните процеси или институции в Хонконг ", демонстрира публикуваният от Белия дом текст.

Мярката също по този начин планува анулация на изключенията за позволения за експорт за Хонконг и унищожаване на специфичното отношение към притежателите на хонконгски паспорти.

Тръмп съобщи, че счита Китай за напълно виновен за прикриване на ковид.

" Не се заблуждавайте. Ние считаме Китай за напълно виновен за прикриване на вируса и отприщването му по света. Те можеха да го спрат, те трябваше да го спрат. Това щеше да е доста елементарно да се направи първоначално, когато се случи ", сподели той.

Тръмп също по този начин насочи остри рецензии против своя политически противник - демократа Джо Байдън.

" Джо Байдън и президентът Обама свободно разрешиха на Китай да ограбва нашите фабрики, да плячкосва нашите общности и да краде нашите най-ценни секрети ", сподели той и добави: " Аз значително стопирах това. "

" Като вицепрезидент Байдън беше водещ бранител на Парижкото съглашение за климата, което беше необикновено скъпо за нашата страна. То щеше да съсипе американските производители и в същото време да разреши на Китай да замърсява безнаказано атмосферата - още един подарък от Байдън за Китайската комунистическа партия ", съобщи Тръмп.

Той разкритикува Байдън освен по отношение на Китай, а и по доста други въпроси, измежду които стопанската система, енергетиката, образованието и имиграцията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР