Американският президент Доналд Тръмп изпратил „много мило писмо“ до българския

...
Американският президент Доналд Тръмп изпратил „много мило писмо“ до българския
Коментари Харесай

Тръмп пратил „мило“ писмо на Борисов

Американският президент Доналд Тръмп изпратил „ доста благо писмо “ до българския министър председател Бойко Борисов, в което подчертал, че НАТО доста разчита на България. Това съобщи българският министър-председател пред публицисти.

„ В момента България приготвя следядреното съглашение, зад което Европа застана, Турция застана, Русия застана. Не знам за какво по този начин взеха решение Съединени американски щати – тяхна работа е. Но обстановката в Близкия изток също по никакъв начин не е добра – въздушни удари, жертви. Надявам се, че и в тази посока ще създадем нужното, няколко стъпки сме подготвили, само че чакаме да минат всички по надлежния ред “, сподели министър председателят.

„ И за подобряването на връзките с Русия имаме от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп доста топло, благо писмо за това какъв брой доста разчита на нас и за Алианса, и за района, и за Балканите. Предлага да се забележим в скоро време на тематика Западни Балкани “, сподели още министър-председателят и уточни, че това всичко е, тъй като страната има постоянен парламент, а по думите му това е най-важното за една парламентарна република.

„ По-балансирана политика не си припомням. На 12 и 13 министър председателят Бенямин Нетаняху ни е поканил там за рождения ми ден, само че аз виждам все да ме няма, тъй като все някой ще донесе я торта, я букет, я ще снимат. Така че по-добре да ме няма. Ще открием и там монумент – подобен, какъвто и в София. Хората са извънредно признателни за това, което направихме – освен като история за това, че народът ни и църквата тогава са избавили хиляди български евреи, само че и договорът за съдействие “, изясни Борисов, представен от Епицентър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР