Американският президент Доналд Тръмп използва цитат от сериала Игра на

...
Американският президент Доналд Тръмп използва цитат от сериала Игра на
Коментари Харесай

Тръмп използва и Игра на тронове в битката си за стена по границата с Мексико

Американският президент Доналд Тръмп употребява откъс от сериала " Игра на тронове ", с цел да популяризира концепцията си за стена на границата с Мексико, съобщи БГНЕС. Припомняме, че поради финансирането на стената сега към момента няма утвърден финален бюджет в Съединени американски щати и част от федералното държавно управление не работи, като тече битка сред демократите и Тръмп за цената на стената - Тръмп желае 5 милиарда $ за нея.
В Instagram профила си американският президент качи своя фотография, като в долната ѝ част има ограда от стоманени пръчки, а над нея стои надписа " Стената идва ". Това е отпратка към емблематичната фраза от сериала и книгите на Джордж Мартин от поредицата " Песен за огън и лед ": " Зимата идва ".
От HBO, която продуцира сериала, разясниха, че избират тяхната запазена марка да не бъде употребена за политически цели.
В поредицата " Песен за огън и лед ", по която се появи сериалът " Игра на тронове ", най-северната част от седемте кралства на измисления континент Вестерос е бранена от невъобразимо висока стена от лед, известна като Валът. Стената и пазещите я бойци от Нощната стража би трябвало да пази " южните кралства " от " диваците " и мистичните бели бродници, немъртви същества, които жадуват да подчинят света на волята си.
Същевременно новото болшинство на демократи в Камарата на представителите на Конгреса утвърди две ограничения, които ще сложат завършек на близо двуседмичното прекъсване на държавното управление, само че безизходицата остава, защото по този начин няма да се обезпечат пари за стената на президента Тръмп. Той заплаши с несъгласие ограниченията, които ще финансират интервенциите за национална сигурност до 8 февруари и другите организации до септември, само че няма да обезпечат пари за оградата. От Сената, който е доминиран главно от републиканци, обявиха, че може и да не гласоподават измененията.
Междувременно новият-стар представител на Камарата на представителите Нанси Пелоси предложения Тръмп да изнесе годишната си тирада пред конгреса на 29 януари. Тя качи формалното писмо с поканата си в Twitter - обичаното място за " правене на политика " на Тръмп.
Поканата идва единствено ден, откакто Пелоси пое длъжността говорите на камарата за повторно. Тръмп към този момент я поздрави за новия ѝ пост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР