Американският президент Доналд Тръмп изнесе вчера реч на голяма годишна

...
Американският президент Доналд Тръмп изнесе вчера реч на голяма годишна
Коментари Харесай

Тръмп: Вярваме в американската мечта, а не в социалистическия кошмар

Американският президент Доналд Тръмп изнесе през вчерашния ден тирада на огромна годишна среща на консерватори, в която изрази убеденост, че социалистическият уклон на демократите ще докара до преизбирането му на президентския пост през 2020 година, заяви Франс прес.

Милиардерът бе посрещнат с бурни одобрителни възгласи и овации на подиума на Конференцията за консервативно политическо деяние (CPAC) в предградие на столицата Вашингтон.

"Бъдещето не принадлежи на тези, които имат вяра в социализма. То принадлежи на тези, които имат вяра в свободата... Съединените щати в никакъв случай няма да бъдат социалистическа страна ", съобщи президентът.

"Ние имаме вяра в американската фантазия, а не в социалистическия призрачен сън ", сподели Тръмп и изрази удовлетворение, че социализмът е на мода измежду претендентите на Демократическата партия за президент, защото това, по думите му, усилва възможностите му да бъде избран отново през 2020 година

Според него "Зеленият нов курс " (Green New Deal), план на демократите за битка с климатичните промени, "ще унищожи напълно американската стопанска система ". "Това просто е най-лудият проект ", който в миналото е бил предлаган, добави Тръмп.

Той сподели, че предложенията на претенденти за първичните избори на Демократическата партия за всеобщо опазване на здравето ще доведат до "колосално повишение на налозите ".

Президентът отбрани достиженията си досега, изтъквайки положителното положение на американската стопанска система, наложените на Китай мита и напомни, че е напът да получи финансиране за своята "стена " по границата с Мексико.

Обръщението му, траяло над два часа, беше едно от най-дългите, които Тръмп е правил, откогато разгласи кандидатурата си за президент през 2015 година

Той обаче не засегна нито веднъж една от най-горещите тематики в Съединени американски щати от тази седмица, а точно чуването в Конгреса на неговия някогашен юрист и поддръжник Майкъл Коен, който го назова в сряда "лъжец ", "измамник " и "расист ". За другото огромно събитие от седмицата, срещата на върха със севернокорейския водач Ким Чен-ун, той я дефинира като "много продуктивна ".

"От време на време би трябвало да се върви ", а не да се тича, сподели той, разяснявайки за какво договарянията са завършили прибързано, без обща декларация. Предложението на Ким "не ми изглеждаше задоволително ", сподели президентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР