Американският президент Доналд Тръмп иронизира днес в туит младата активистка

...
Американският президент Доналд Тръмп иронизира днес в туит младата активистка
Коментари Харесай

Тръмп се подигра с Грета Тунберг

Американският президент Доналд Тръмп иронизира през днешния ден в туит младата активистка за климата Грета Тунберг, като написа в Туитър, че тя "изглежда доста щастлива млада жена ", предадоха Франс прес.

16-годишната шведка, станала знак на протеста на младите против бездействието в изискванията на изключителна обстановка с климата, насочи предизвикателство към международните водачи с енергично и яростно изявление, в което през сълзи ги упрекна, че са "откраднали фантазиите и детството й ".

"Тя наподобява доста щастлива млада жена, която гледа към прелестно и усмихнато бъдеще. Толкова е прелестно да я гледаш ", иронизира американският президент, който изтегли страната си от Парижкото съглашение и е прославен с неподатливостта си към проблемите на климата.

Туитът беше оповестен под видео на речта на Грета Тунберг, в която тя декларира следното: "хората страдат, хората умират, цели екосистеми се разрушават. Ние сме при започване на всеобщо заличаване, а всичко, за което говорите, са парите и приказките за безконечен стопански напредък? Как си позволявате?! "

Туитът на Тръмп скандализира доста консуматори и за три часа събра 16 000 отговора, отбелязва Франс прес.

"Това, че Доналд Тръмп се нахвърли на млада почтена жена, е непоносимо ", написа един от тях. Мнозина други обаче се съгласиха с президента на Съединени американски щати и упрекнаха младата активистка, която страда от синдрома на Аспергер, че е била подложена на "промиване на мозъка ".

Грета Тунберг и Доналд Тръмп за малко се видяха по време на срещата на високо ниво на Организация на обединените нации за климата през вчерашния ден в Ню Йорк, където американският президент се появи изненадващо за десетина минути, а шведката го изгледа укорително.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че жалбата на Тунберг против Франция не е "най-ефикасният метод " за битка против климатичните промени и "твърде радикалните позиции " са "от такова естество, че ще провокират опълчване в нашите общества ".

"Не съм сигурен, че това е най-ефективният метод ", съобщи по телевизия "Юроп 1 " Макрон от Ню Йорк, където през вчерашния ден взе участие в срещата на Организация на обединените нации за климата.

Заедно с още 15 младежи Тунберг внесе невиждана тъжба в комитета по правата на индивида при Организация на обединените нации против пет страни: Аржентина, Бразилия, Турция, Германия и Франция.

"Мобилизирането на нашата юноша и на не толкоз младите е потребно. Сега обаче те би трябвало да се съсредоточат върху тези, които са най-отдалечени, които са пробват да блокират нещата. Нямам чувство, че френското държавно управление или немското държавно управление през днешния ден блокират нещата ", съобщи Макрон.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР