Американският президент Доналд Тръмп и Севернокорейският лидер Ким Чен Ун

...
Американският президент Доналд Тръмп и Севернокорейският лидер Ким Чен Ун
Коментари Харесай

Тръмп и Ким подписаха исторически документ

Американският президент Доналд Тръмп и Севернокорейският водач Ким Чен Ун подписаха на двустранната си среща общ документ, който дефинираха като "исторически ". Двамата обаче не разкриха детайлности какво съдържа той.

Тръмп и Ким дадоха взаимно изказване пред публицисти след срещата си в Сингапур.

В него Тръмп не изясни какъв тъкмо е документът, който двамата водачи подписаха пред телевизионните камери, а само сподели, че е "доста изчерпателен ", съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп съобщи, че денуклеаризацията на Корейския полуостров ще стартира "много скоро " и че е открил "много специфична връзка " с Ким, който предложения в Белия дом.

Ким приветства днешната "историческа среща " и сподели, че двамата водачи са загърбили предишното и че светът ще стане очевидец на огромни промени.

Телевизия Си Ен Ен снима общата декларация, която Тръмп сподели пред репортерите, и от текста стана ясно, че двете страни се ангажират да открият "нови връзки сред Съединени американски щати и КНДР " и да изградят постоянен мир на Корейския полуостров. Тръмп се задължава да даде гаранции за сигурността на КНДР, а Ким Чен Ун препотвърждава "твърдия си и хладнокръвен ангажимент за цялостна денуклеаризация на Корейския полуостров ".

Още преди подписването Тръмп сподели, че срещата му с Ким Чен Ун е минала "по-добре от това, което всеки би могъл да си показа ".

Той сподели това на излизане от работния обяд след приключването на диалозите. "Имахме една в действителност фантастична среща ", на която бе реализиран "голям напредък ", сподели американският президент. Помолен да посочи какъв документ ще бъде подписан, той отвърна на репортерите, че скоро ще схванат.

Докато се разхождаха към хотела, Тръмп сподели на Ким по какъв начин наподобява от вътрешната страна лимузината му.

Историческите договаряния в Сингапур започнаха тази заран малко след 9.00 ч локално време със среща сред двамата водачи, на която участваха единствено преводачите. След това диалозите продължиха в уголемен състав.

В състава на американската делегация бяха държавният секретар Майк Помпео, съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност Джон Болтън, началникът на канцеларията на Белия дом Джон Кели и прессекретарят на президента Сара Сандърс.

От севернокорейска страна участваха заместник-председателят на ръководещата Корейска трудова партия Ким Йон Чхол, министърът на външните работи И Йон Хо, министърът на националните въоръжени сили Но Гуан Чхол и по-малката сестра на севернокорейския водач Ким Йо Чен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР