Американският президент Доналд Тръмп е взел решение да въведе мита

...
Американският президент Доналд Тръмп е взел решение да въведе мита
Коментари Харесай

Тръмп налага мита срещу Китай за 50 млрд. долара

Американският президент Доналд Тръмп е взел решение да вкара мита за вноса на артикули от Китай на стойност 50 милиарда $, оповестява „ Уолстрийт джърнъл “.

Според източници на изданието преди този момент Тръмп свикал заседание със съветници от екипа си и от министерствата на търговията и финансите. Засега не е ясно по кое време новите такси ще влязат в действие.

Тръмп няколко пъти е казвал, че не му харесва комерсиалният недостиг с Китай, който съгласно бизнесмена доближава 500 милиарда $ годишно.

На 22 март президентът подписа пакет с ограничения против „ нечестната “ комерсиална политика на Китай. Пекин принуждава американските компании да предават на китайските си сътрудници своите технологии и интелектуална благосъстоятелност – това даде учредения на Тръмп да изостри още повече тона към Китай.

В началото на април Вашингтон разгласи желанието да вкара 25% мито за 1,3 хиляди търговски марки от Китай на обща стойност към 50 милиарда $. Пекин отговори с решение за 25% мита за американските коли, американския фасул и други аграрни артикули  - общо 106 търговски наименования.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР