Американският президент Доналд Тръмп е възложил на свои съветници в

...
Американският президент Доналд Тръмп е възложил на свои съветници в
Коментари Харесай

Тръмп готви отстъпки от санкциите срещу Русия за срещата с Путин

Американският президент Доналд Тръмп е упълномощил на свои съветници в Белия дом да приготвят вероятни отстъпки по наложени против Русия ограничавания, които да бъдат препоръчани на съветския водач Владимир Путин по време на предстоящата им среща идната седмица, оповестява „ Гардиън ", представен от БГНЕС.

Екипът на Националния съвет по сигурността е бил претрупан със задачата да предложи избрани отстъпки за срещата Тръмп-Путин, в това число и връщането на недвижимо имущество, което съветски представители е трябвало да изоставен по време на ръководството на Барак Обама като отговор на съветската интервенция в президентските избори.

Според изданието Вашингтон ще употребява отстъпките като разменна монета, само че към момента не е ясно какво ще бъде поискано от Путин в подмяна.

„ Гардиън " показва още, че Националният съвет е срещу едностранни отстъпки, които целят просто подобряването на руско-американските връзки. Също по този начин продължава опозицията и в самата американска администрация против пожеланото от Тръмп осъществяване на двустранна среща с съветския президент по време на срещата на Г-20 в Германия идната седмица.

Според някои източници диалозите сред двамата би трябвало да са къси и неофициални, извършени в коридорите, най-много поради множеството обвинявания против американския президент в топли връзки с Москва.

Все още остават неразбираеми и събитията към хипотетичния диалог сред двамата водачи. Говорителят на Националния съвет Майкъл Антън съобщи, че срещата „ към момента не е заложена в никакъв формат ", само че не разяснява новината за готвени отстъпки.

„ Има опозиция към предлагането на каквото и да е било без нещо в подмяна ", съобщи един от източниците, който преди е бил част от екипа на Белия дом.

При встъпването си на поста американският държавен секретар Рекс Тилърсън поддържа реализирането на ходове за възстановяване на двустранните връзки с Русия, като провежда срещата в Овалния кабинет сред Тръмп и съветския външен министър Сергей Лавров. Но съгласно различен източник на вестника някогашният петролен магнат се е почувствал неприятно от случая, при който съветското държавно управление разгласява фотоси от срещата, без разрешението на Вашингтон. Това, както и разкритието, че Тръмп е споделил класифицирана информация за антитерористични интервенции на Лавров, са втвърдили опозицията на Тилърсън във връзка с намаляване на глобите, без да има смяна в отношението на Москва.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР