Американският президент Доналд Тръмп е съобщил в писмо до ръководителя

...
Американският президент Доналд Тръмп е съобщил в писмо до ръководителя
Коментари Харесай

Тръмп: Молете се на Господ да не използваме ядрените си мощности

Американският президент Доналд Тръмп е съобщил в писмо до ръководителя на Северна Корея Ким Чен Ун, че плануваната среща на върха за 12-ти юни в Сингапур няма да се състои.

Причината е, че последното изказване на севернокорейския водач било изпълнено с „ голям яд и неприязън ”, информира BBC  и  vesti.bg.

„ За страдание, поради големия яд и неприязън, който показахте в последното си изказване, считам, че е несвоевременно в този миг да се състои дълго плануваната среща. Смятам, че това е за положителното на двете страни, само че в ущърб на света “, съобщи президентът на Съединени американски щати.

„ Вие говорите за вашите нуклеарни мощности, само че нашите също са толкоз огромни, че би трябвало да се молите на Господ да не се постанова да ги използваме “, прибавя още Тръмп.

Писмото на Тръмп е в отговор на севернокорейската словесна офанзива против вицепрезидента Майк Пенс, в която той беше наименуван „ неграмотен и малоумен “ по отношение на предизвестията си за плануваната среща на върха.

„ Светът и Северна Корея в частност, изгуби голяма опция за нескончаем мир и разцвет. Тази пропусната опция е един в действителност печален миг в историята “, написа американският президент.

Писмото приключва с апел към Ким, че в случай че промени решението си, постоянно може да позвъни на Тръмп.

Срещата сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водача на Северна Корея Ким Чен-ун е анулирана, тъй като „ сполучливият й излаз “ е бил малко евентуален, съобщи американският държавен секретар Майк Помпео.

„ В този смисъл, нямам доверие, че имаме учредения да имаме вяра, че може да има сполучлив излаз. През последните доста дни, ние не получихме отговор на въпросите си към тях “, съобщи Помпео пред американските конгресмени.

Решението на Тръмп пристигна часове след като Пхенян оповестиха, че са спазили обещанието си да взривят тунелите на нуклеарния полигон, с което разчита да понижи напрежението в връзките с Вашингтон. Става дума за полигон в планините в североизточната част на страната, където бяха извършени 6 от нуклеарните проби.

Разрушаването е било следено от дребна група задгранични публицисти, подбрани от Северна Корея. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР