Американският президент Доналд Тръмп е събрал чрез своята кампания и

...
Американският президент Доналд Тръмп е събрал чрез своята кампания и
Коментари Харесай

Финална сметка: Тръмп събрал поне 150 млн. долара след изборите в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп е събрал посредством своята акция и комитети за деяние минимум 150 милиона $ след изборите в Съединени американски щати при нападателна акция за набиране на средства измежду последователите му, ядосани от изказванията за машинация при гласуването, съобщи ДПА.

В. " Ню Йорк таймс " цитира осведомен източник, съгласно който Тръмп е събрал 170 милиона $ през ноември. Изданието отбелязва, че методът, по който акцията е желала даренията, значи, че множеството от парите, събрани след средата на предишния месец, може би отиват в новия комитет за политическо деяние " Спасете Америка ", който може да бъде употребен за финансиране на политическите действия на Тръмп.

Част от всяко подаяние отива за Националния комитет на републиканците, съобщи Българска телеграфна агенция.

Имейлите до последователите постоянно са гръмки, пресилени и цялостни с погрешни обвинявания, съдържащи изказвания за машинация при гласуването и угнетяване от страна на левицата. Същевременно в електронните писма се споделя, че парите ще бъдат употребявани за старания в " отбрана " на изборите, въпреки че при по-внимателно изчитане да излиза наяве, че казусът не всеки път е подобен. Системата за дарения постоянно е основана, с цел да примамва хората да вършат нови дарения.

Според в. " Вашингтон пост " новите дарения, събрани след изборите, са на стойност към 150 милиона $. Изданието отбелязва, че паричният поток може да стои зад неоснователните правосъдни искове, подадени от Тръмп за да бъдат анулирани изборните резултати, и отхвърли му да се признае за надвит от своя противник Джо Байдън, защото тези старания са в центъра на набирането на средствата.

Изглежда, че събраните през ноември пари са много повече, в сравнение с набираните месечно средства от Тръмп в заключителния стадий от предизборната акция, когато той, наподобява, изпитваше дефицит на финансиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР