Американският президент Доналд Тръмп е предлагал на френския си колега

...
Американският президент Доналд Тръмп е предлагал на френския си колега
Коментари Харесай

Тръмп предлагал на Макрон Франция да напусне ЕС

Американският президент Доналд Тръмп е предложил на френския си сътрудник Еманюел Макрон страната му да напусне Европейския съюз и да подписа настрана комерсиално съглашение със Съединените щати. Информацията е на вестник " Вашингтон пост " и е доказана от дипломатически източник пред Франс прес. " Защо не напуснеш Европейски Съюз? ", попитал Тръмп на срещата си с Макрон в Белия дом през април. 

Франс прес отбелязва, че американският президент е нараснал в последно време офанзивите си против Европейски Съюз и осъжда нечестните, съгласно него, търговски практики, които засягат американските ползи. 

Тръмп постоянно подлага на критика и други интернационалните организации, в това число и НАТО. В подтекста на мощно напрежение със съдружниците, той ще взе участие в срещата на върха на Алианса идния месец в Брюксел, а по-късно ще се срещне в Хелзинки с съветския си сътрудник Владимир Путин, добавя организацията.

Съединените щати преглеждат опцията за предисклокация на своите военни от Германия, оповестява ТАСС, като цитира информация на вестник " Вашингтон пост ". Според изданието Вашингтон прави разбор на разноските за пребазиране в Полша. 

Информиран източник изяснява пред вестника, че това е нормална оценка на разновидности, които могат да бъдат нужни при по-широко разискване на въпроса за военното наличие в Европа. 

Според " Вашингтон пост " информацията идва на фона на възходящо напрежение поради различията сред американския президент Доналд Тръмп и немския канцлер Ангела Меркел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР