Американският президент Доналд Тръмп е попитал вчера за какво са

...
Американският президент Доналд Тръмп е попитал вчера за какво са
Коментари Харесай

Тръмп попитал двама сенатори за какво са им на САЩ имигранти от "мизерни дупки" като Хаити и Африка

Американският президент Доналд Тръмп е попитал през вчерашния ден защо са им на Съединените щати имигранти от "мизерни дупки " като Хаити и страните в Африка, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс, базирайки се на поискали анонимност източници.

Тръмп направил този коментар пред сенатора демократ Дик Дърбин и сенатора републиканец Линдзи Греъм, които отишли в Овалния кабинет да известят президента за детайлностите на нов имиграционен законопроект, подсилен от група сенатори от двете партии.

Те се надявали Тръмп да поддържа съглашението им, с което да бъде комплициран завършек на продължаващия с месеци оспорван спор за към 800 000 имигранти, пристигнали незаконно в Съединени американски щати, когато са били деца. Белият дом по-късно отхвърли предлагането им.

По време на диалога Дърбин обяснил, че съглашението планува и други ограничения, в това число прекъсване на лотариите за виза за страните от Африка, чиито жители отсега нататък ще могат да аплайват за това по други способи. В текста се планува и предоставяне на позволение на хора, избягали от естествени бедствия в родните си страни като Салвадор, Гватемала и Хаити, да останат в Съединени американски щати.

"За какво са ни тук всички тези хора от Африка? Тези страни са мизерни дупки ", реагирал Тръмп съгласно един от източниците и предложил вместо това в Съединени американски щати да отиват хора от Норвегия. Според различен източник президентът сложил и Хаити под този знаменател.

Запитан за думите на Тръмп, представителят на Белия дом Радж Шах отговори: "Някои политици във Вашингтон избират да се борят за непознати страни, само че президентът Тръмп постоянно се бори за американския народ ".

Той желае "да направи нашата страна по-силна, като одобри тези, които могат да допринесат за нашето общество, за растежа на нашата стопанска система и да бъдат асимилирани от нашата велика нация ", добави Шах.

Според различен източник, осведомен с развоя на срещата, Тръмп е попитал за какво Съединени американски щати би трябвало да одобряват неквалифицирани служащи от въпросните страни, вместо да одобряват имигранти от страни, които могат да предложат квалифицирани служащи. По думите му Тръмп не е желал да обиди никого.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР