Американският президент Доналд Тръмп е поискал помощта на австралийския премиер

...
Американският президент Доналд Тръмп е поискал помощта на австралийския премиер
Коментари Харесай

Тръмп е поискал помощта на Австралия във връзка с разследването за руска намеса в изборите

Американският президент Доналд Тръмп е изискал помощта на австралийския министър председател и на други задгранични водачи по отношение на съветското следствие, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията се базира на изказване от през вчерашния ден на американското министерство на правораздаването.

Тръмп е изискал от задграничните водачи да оказват помощ на основния прокурор Уилям Бар да се снабди с информация за началото на съветското следствие (разследването за съветска интервенция на американските президентски избори през 2016 г.).

" По молба на основния прокурор Бар президентът се свърза с други страни и ги помоли да срещнат основния прокурор и Дърам със съответните чиновници ". Тръмп е изискал помощ за следствието на американския прокурор Джон Дърам за началото на съветското следствие на специфичния прокурор Робърт Мълър, отбелязва Асошиейтед прес. Руското следствие разгневи Тръмп, който го назова " лов на вещици ".

Мълър завърши следствието си по-рано тази година, като в отчета си не повдигна обвинявания против президента, само че и не го оневини. Тръмп прикани за следствие на началото на съветското следствие.

Според чиновници на правосъдното министерство американският президент се е обърнал за помощ към няколко страни, измежду които и Австралия.

Офисът на австралийския министър председател Скот Морисън съобщи в изказване, че " австралийското държавно управление постоянно е било готово да оказва помощ и да сътрудничи за мятане на повече светлина върху въпросите, станали обект на следствие ".

Премиерът Морисън организира през днешния ден телефонен диалог с американския президент Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс, като се базира на представител на премиера. Според представителя Морисън е удостоверил още един път готовността си да сътрудничи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР