Американският президент Доналд Тръмп е одобрил изпращането на военни в

...
Американският президент Доналд Тръмп е одобрил изпращането на военни в
Коментари Харесай

Вашингтон изпраща военни в Саудитска Арабия


Американският президент Доналд Тръмп е одобрил изпращането на военни в Саудитска Арабия. Решението е взето след нападенията против петролни уреди предходната седмица, съобщи Българска национална телевизия.

От Пентагона не прецизираха числеността на военните, само че показаха, че няма да са хиляди. Мисията ще има защитителен темперамент.

Целта е да се ускори въздушната и противоракетна защита на Саудитска Арабия след най-голямото нахлуване против петролни съоръжения в историята на страната. Ще бъдат засилени и доставките на военно съоръжение.

Белият дом към този момент изключи разновидността за боен отговор. Отговорност поеха бунтовниците хуси от Йемен, само че Вашингтон, дружно с Рияд, упреква Иран.

“Атаките на 14 септември против саудитски петролни уреди са трагична ескалация на иранската експанзия. Подробното следствие на саудитски, американски и интернационалните екипи ясно демонстрира, че оръжията, употребявани при офанзивата са създадени в Иран и не са изстреляни от Йемен. Всички знаци сочат, че Иран е виновен за офанзивата ”, сподели Марк Еспър, министър на защитата на Съединени американски щати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР