Американският президент Доналд Тръмп е обявил НАТО за организация, по-лоша

...
Американският президент Доналд Тръмп е обявил НАТО за организация, по-лоша
Коментари Харесай

Тръмп казва, че НАТО е "като НАФТА", предупредиха европейски представители

Американският президент Доналд Тръмп е оповестил НАТО за организация, " по-лоша от НАФТА ", по време на срещата на водачите от Г-7, заяви в. " Гардиън ", като цитира двама представители на европейски страни.

За пръв път мненията на Тръмп, направени в частен диалог, бяха упоменати от уеб страницата " Аксиос ". Те тревожат сътрудниците на Съединените щати в навечерието на срещата на върха на Алианса на 11-12 юли в Брюксел, дни преди тази с съветския президент Владимир Путин в Хелзинки.

По време на диалога Тръмп обяснил пред другите шестима водачи, участващи във форума: " Ще е забавна среща. НАТО е толкоз неприятна, колкото и НАФТА. Прекалено скъпа е за Съединени американски щати. "

Говорител на Съвета за национална сигурност не отхвърли информацията, само че сподели, че президентът пази уговорката към Алианса, " както неведнъж е повтарял ", само че чака от сътрудниците " да поемат обективен дял от общата тежест " на защитата и да " вършат повече " в области, които директно ги засягат, заяви " Гардиън ".

Друга обява, от уеб страницата " Бъзфийд ", го цитира с думи от срещата на Г-7, че Крим е съветски, тъй като всички там приказват съветски.

" Европейски Съюз е основан, с цел да се възползва от Съединени американски щати "

Не всички специалисти са съгласни, че мненията на Тръмп издават заплаха за НАТО. Някои считат, че страхът е пресилен, а медиите прекалено много се концентрират върху думите му и не обръщат внимание на разноските му за Алианса - по-големи, в сравнение с при предшественика му Барак Обама.

Коментарът, за който се счита, че е изработен от Тръмп, обаче насочва към съпоставяне със Северноамериканското съглашение за свободна търговия (НАФТА), което той към този момент заплаши, че ще напусне и което пробва да предоговори с сътрудниците по него, Мексико и Канада.

" Обичаме страните от Европейски Съюз. Но Европейски Съюз е основан, с цел да се възползва от Съединени американски щати, " сподели Тръмп в сряда.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (766)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР