Американският президент Доналд Тръмп е непоправим лъжец, обвързващ антуража си

...
Американският президент Доналд Тръмп е непоправим лъжец, обвързващ антуража си
Коментари Харесай

Бивш шеф на ФБР сравни Тръмп с бос на мафията

Американският президент Доналд Тръмп е безвъзвратен измамник, обвързващ антуража си с кодекс за преданост, напомнящ държанието на необут на мафията. Така някогашният шеф на ФБР Джеймс Коми разказва Тръмп в книгата си „ Върховната преданост: истина, лъжи и водачество “ (A Higher Loyalty. Truth, Lies and Leadership, Flatiron Books), която ще излезе на пазара на 17 април.  

Първите фрагменти от книгата, предвещаваща нова стихия в Белия дом, бяха показани през вчерашния ден.

Бившият началник на федералната полиция споделя, че Тръмп е захласнат за всичко, което го визира. Той изискал да вземем за пример от Коми да проверява изказванията, че е бил в компанията на съветски проститутки през 2013 година в московски хотел. Злепоставящото видео бе извадено на бял свят от някогашен сътрудник на английското разузнаване, работещ за политическите съперници на Тръмп. Първоначално американското разузнаване го смяташе за правдиво, само че по-късно достоверността му беше оспорена.

На диалог в „ Тръмп тауър “ през януари 2017 година милиардерът изискал от Коми да обърне особено внимание на аферата, при положение, че има 1% късмет от 100% жена му Мелания да одобри на съществено изказванията.

Коми разказва връзки, почтени за мафията: „ Кръгът на мълчанието, който кима в единодушие. Босът, който дефинира по кое време е ден и по кое време нощ. Клетвите за честност. Визията за света, съгласно която всички са против нас. Всякакви неистини, голями или дребни, в услуга на нещо като кодекс за преданост, който слага организацията над морала и истината “.

Към това Коми прибавя още линии: „ Този президент е аморален,  откъснат от истината и институционалните полезности. Негово водачество е фокусирано върху егото му и персоналната честност “.

Мемоарите на Джеймс Коми наблюдават 20-годишната му кариера първо като прокурор на Ню Йорк, по-късно като зам.-министър на правораздаването при президента Джордж У. Буш и най-после като началник на федералната полиция от 2013 до 2017 година

Още преди излизането си книгата възпали страховете на Белия дом и на републиканските политици за вредите, които може да нанесе в допълнение на властта на Тръмп, към този момент наранена от клюки, уволнения и оставки.

Републиканската партия пусна онлайн уебсайт „ Коми лъжецът “ с подборка от цитати на политици, уязвяващи някогашния началник на ФБР.

По време на изключителното чуване в Сената Коми разкри предходната година, че Тръмп е претендирал от него преданост и е упорствал да спре следствието на ген. Майкъл Флин, някогашния му консултант по национална сигурност, заставен да подаде оставка поради неприемливи срещи с представителите на съветското посолство в Съединени американски щати.

Тръмп и щабът му въобще не се тормозили от хипотетичната интервенция на Кремъл в президентските избори през 2016, само че желали да извлекат оптималната политическа полза за себе си, написа Коми в фрагмента, представен от NBC.

Коми отбелязва, че за разлика от Джордж У. Буш и Барак Обама, Тръмп и екипът му  съвсем искрено приказват за договаряния и политически тактики пред член на разузнаването. С това държание напомняли на мафиотски клан, който желае да въвлече всички към себе си като съучастници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР