Американският президент Доналд Тръмп е изрекъл близо 2000 неверни или

...
Американският президент Доналд Тръмп е изрекъл близо 2000 неверни или
Коментари Харесай

Тръмп изрекъл 2000 лъжи, откакто е президент

Американският президент Доналд Тръмп е изрекъл близо 2000 погрешни или подвеждащи изказвания, откогато встъпи в служба, заяви американското издание „ Вашингтон поуст “. Направен е специфичен разбор на думите на президента, откогато завоюва президентските избори и застана отпред на страната. Точният брой на лъжите му до този миг е 1950, което прави малко над пет дневно.

Журналистите от „ Вашингтон поуст “ са ревизирали изказванията на Тръмп, отсявайки лъжите от истината. Освен това президентът имал навика и да повтаря свои изречения и изказвания, което доста усилва броя на изречените погрешни думи на ден.

Една от най-често изричаните лъже от страна на Доналд Тръмп е обвързвана с промяната в опазването на здравето, инициирана от предшественика му Барак Обама. Тръмп твърди, че промяната е „ мъртва “ и обречена. Според федералната организация по бюджета обаче това не дава отговор на истината. Освен това Тръмп постоянно споделя, че обезпечава нови работни места и оказва помощ на бизнеса. Истината е, че позитивният бизнес климат се е забелязвал още преди встъпването му в служба.

Една от най-пресните неистини на американския президент е обвързвана с данъчните промени. Тръмп 53 пъти е споделил, че Съединените американски щати имат най-големите данъчни съкращения. Данните на финансовото министерство обаче демонстрират, че по този индикатор американците се подреждат на осмо място в света, а не на първо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР