Американският президент Доналд Тръмп е държавният глава с най-нисък процент

...
Американският президент Доналд Тръмп е държавният глава с най-нисък процент
Коментари Харесай

Тръмп достигна дъното! Рекордно ниско одобрение

Американският президент Доналд Тръмп е президентът с най-нисък % утвърждение в Щатите за последните седемдесет години, сочи ново изследване на „ Вашингтон поуст “ и „ Ей Би Си нюз “.

Сондажът е изработен по телефона сред 10 и 13 юли, като в него са взели присъединяване 1001 възрастни. Сравнени са процентите на утвърждение на американските президенти за първите шест месеца на тяхното ръководство.

За последните седем десетилетия не е имало президент на Щатите, който в първата половин година от встъпването си в служба да е толкоз неодобряван от своите сънародници.

Едва 36% от интервюираните показват, че гледат позитивно на направеното от американския президент. Джералд Форд беше последният американски водач с сходни проценти – през 1975 година едвам 39% го харесваха.

Президентите Барак Обама и Джордж У. Буш са имали % на утвърждение 59% в първите шест месеца от ръководството си, показват създателите на допитването.

Междувременно стана ясно, че 60% от американците са сигурни, че Русия се е намесила на президентските избори през предходната година, които бяха извоювани от републиканеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР