Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп: Съмнявам се, че може да има споразумение с Китай по търговския въпрос

Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила се съмнява, че може да има съглашение с Китай по отношение на търговията в миг, в който във Вашингтон се организират диалози, отдадени на комерсиалните връзки, сред американски представители и китайска делегация, ръководена от китайския вицепремиер Лю Хъ, съобщи Франс прес.

В отговор на въпрос дали ще има съглашение с Китай, Тръмп отвърна: "Склонен съм да се колебая ".

По-късно през днешния ден Тръмп ще има среща с Лю Хъ. Тя ще се организира преди влизането на 22 май на ограничения от страна на Вашингтон против Пекин поради неговата "нечестна комерсиална политика ". Тръмп не престава да подлага на критика нелоялните, по думите му, търговски практики на Китай.

"Китай бе прекомерно капризен, Европейски Съюз беше прекомерно капризен ", сподели през днешния ден той, намеквайки, че Съединени американски щати считат, че Китай и Европейски Съюз са се възползвали прекомерно доста от огромното отваряне на американския пазар.

Американският финансов министър Стивън Мнучин води през днешния ден и на следващия ден полемики с делегацията, водена от Лю Хъ, който е доближен на китайския президент Си Цзинпин и който дава отговор за икономическата политика на азиатския колос.

Подобни диалози имаше в Пекин преди две седмици без необикновен прогрес. Администрацията на Тръмп желае по-специално от Пекин понижаване на комерсиалния недостиг сред Съединени американски щати и Китай с 200 милиарда $. Миналата година той доближи 375 милиарда $, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР