Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп поздрави Путин за изборната му победа

Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила се обади по телефона на съветския президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила, с цел да го поздрави за преизбирането му, само че не повдигна въпросите за съмнителния темперамент на неговата победа при неналичието на действителна конкуренция, намесата на Русия в изборите в Съединени американски щати през 2016 година или ролята на Москва в отравянето на някогашен съветски разузнавач и щерка му във Англия, написа в. "Ню Йорк таймс ".

Вместо това Тръмп се концентрира в диалога върху "общите ползи ", както съобщи Белият дом, в това число Северна Корея и Украйна, пренебрегвайки апелите на своите съветници по националната сигурност да повдигне въпроса за държанието на Русия в последно време, отбелязва американското издание.

Разговорът, който Тръмп разказа по оптимистичен метод, се състоя броени дни, откакто неговото държавно управление наложи наказания на Русия за намесата й в изборите и за други "злонамерени хакерски атаки " - най-сериозната мярка, която то подхваща против Москва от встъпването в служба на Тръмп. Съединени американски щати също по този начин порицаха дружно с Англия, Франция и Германия съветското държавно управление за нарушение на интернационалното право по отношение на нападението с нервнопаралитично вещество против Сергей Скрипал и щерка му Юлия.

Тези дейности акцентираха несъгласието сред все по-твърдата позиция на държавното управление на Тръмп към Русия и упоритото отвращение на самия американски президент да подлага на критика Путин.
Висш чиновник, представен от "Ню Йорк таймс ", сподели, че Тръмп е одобрил глобите и твърдия звук на изказванията на държавното управление, само че е бил решен да не настройва против себе си Путин, тъй като считал, че разбирателството сред него и съветския президент в връзките им като водачи е единственият метод за възстановяване на връзките сред двете страни.
В диалога Тръмп е изразил паника от новите съветски оръжия, за които Путин е приказвал в своя тирада наскоро.

Американският президент е повдигнал въпроса за нуклеарната опасност в телефонни диалози с английската министър-председателка Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила, френския президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила и немската канцлерка Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила.

Наскоро обаче Тръмп означи, че Путин е възприел по-умерен звук, говорейки за потребността от деескалация на конкуренцията в нуклеарните въоръжения сред Русия и Съединени американски щати.
Тръмп е споделил на Путин, че приветства тази смяна в тона, само че му е напомнил, че американското държавно управление възнамерява да похарчи 700 милиарда $ за рационализиране на своите въоръжени сили и че Съединени американски щати биха спечелили възможна конкуренция във въоръженията сред двете страни, отбелязва "Ню Йорк таймс ".

Тръмп е бил предизвестен от своите съветници по националната сигурност да не поздравява Путин за преизбирането му, само че той не ги е послушал, написа в. "Вашингтон пост ".
Според американското издание, което цитира осведомени с диалога чиновници, Тръмп също по този начин не е извършил напътствията на своите сътрудници да осъди отравянето на Скрипал - случай, за който държавните управления и на Англия, и на Съединени американски щати упрекнаха Русия.

Тръмп наруши табу измежду западните водачи, като се обади по телефона на Путин, с цел да го поздрави за изборната му победа, акцентира английският в. "Гардиън ".
Западните водачи се въздържаха от това да сервират директни поздравления на Путин, както е всекидневно след изборна победа, с цел да не легитимират гласуването в Русия в неделя, извоювано изрично от Путин. Организацията за сигурност и съдействие в Европа, която наблюдаваше изборите, сподели, че те са били добре управлявани, само че са били "лишени от същинско състезание ", показва изданието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР