Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп за Северна Корея: Нещата ще се случат

Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила изрази убеденост през днешния ден, че "нещата ще се случат " по въпроса за Северна Корея, съобщи Ройтерс.

Всички страни би трябвало да се обединят, с цел да спрат въоръжаването и финансирането на севернокорейския режим, съобщи Тръмп след среща с китайския президент Си Цзинпин. Той означи, че Съединени американски щати и Китай са се споразумели да не повтарят към този момент провалилите се подходи за справяне с рецесията. Необходими са взаимни дейности и мощ, с цел да се реализира мир, акцентира Тръмп. Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън съобщи пред медиите в Пекин, че американският и китайският президент нямат несъгласия за Северна Корея, съобщи Ройтерс.

Си е срещнал Тръмп с съответните ограничения, които Китай подхваща за използване на глобите против Северна Корея, в това число налагането на банкови ограничавания. Нито един от двамата водачи няма да одобри Северна Корея, притежаваща нуклеарно оръжие, добави Тилърсън. Американският президент употребява взаимната конференция с китайския си сътрудник, с цел да подчертае положителните връзки сред двамата, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

Тръмп увери Си, че Съединените щати поддържат и съблюдават политиката на обединен Китай, заяви организация Синхуа. През декември предходната година, откакто беше определен за президент на Съединени американски щати, Тръмп наруши протокола и одобри приветственото телефонно позвъняване от тайванската президентка Цай Ингвен. Това разгневи Китай, който счита самоуправляващия се остров за своя територия.

На среща през днешния ден с китайския министър председател Ли Къцян Тръмп съобщи, че е имал в Пекин "страхотни срещи " по въпросите на търговията, Северна Корея и опиатите, съобщи още Ройтерс. Изпитвам единствено топли усеща към Китай, акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР