Американският президент Доналд Тръмп днес заяви, че ще говори с

...
Американският президент Доналд Тръмп днес заяви, че ще говори с
Коментари Харесай

Тръмп се включи в полемиката за Беларус, кани се да говори с Путин и с други

Американският президент Доналд Тръмп през днешния ден съобщи, че ще приказва с Русия " в подобаващото време " за митингите против беларуския водач Александър Лукашенко, които американският водач дефинира като най-вече мирни, съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

На демонстрация в Белия дом, която няма никаква връзка със обстановката в Беларус, Тръмп съобщи, че не наподобява да има прекомерно доста народна власт в Беларус, която претърпява вълна от митинги, провокирани от президентските избори преди 10 дни, които съгласно опозицията са били съпроводени с измами.

" Обичам да виждам народна власт ", сподели пред публицисти Тръмп и добави: " Не наподобява да има прекомерно доста народна власт в Беларус ".

" Това е несъмнено е доста необятно протестно придвижване и наподобява е спокойно придвижване ", добави той.

Тръмп не заяви повече детайлности за това, по кое време ще беседва с Москва. Той добави, че ще приказва и с други страни.

Европейските водачи приканиха също за полемики за Беларус и се чака да одобряват наказания на следващия ден. Днес съветският президент Путин организира диалози за обстановката в Беларус с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, с френския си сътрудник Еманюел Макрон и с немския канцлер Ангела Меркел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР