Американският президент Доналд Тръмп дари заплатата си за третото тримесечие

...
Американският президент Доналд Тръмп дари заплатата си за третото тримесечие
Коментари Харесай

Доналд Тръмп дари $100 хил. от заплатата си за борба с пристрастяването към упойващи вещества

Американският президент Доналд Тръмп подари заплатата си за третото тримесечие за помагане на битката с пристрастяването към опиоиди, заяви АП.

Сумата от 100 хиляди $ е предадена на министерството на опазването на здравето.

Годишната заплата на Тръмп е 400 хиляди $. По време на предизборната си акция той даде обещание, че няма да получава заплата като президент . Той към този момент е подарявал 78 333 $ и 100 хиляди от възнаграждението надлежно на Службата на националните паркове и на министерството на образованието.

Изпълняващият длъжността министър на опазването на здравето Ерик Харган, който одобри президентския чек, сподели, че парите ще се употребяват за подготовка на огромна осведомителна акция за заплахата от пристрастяване към упойващи субстанции.

През октомври Тръмп разгласи злоупотребата с тях за проблем от национално значение . По думите на Харган всеки ден в Съединени американски щати от предозиране умират 175 души.

Опиоидите са субстанции, които имат структурни сходства с морфина и имат мощен обезболяващ и успокоителен резултат. Използват се доста в медицината като аналгетици, само че в множеството случаи използването им води до мощна взаимозависимост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР