Американският президент Доналд Тръмп даде да се разбере, че може

...
Американският президент Доналд Тръмп даде да се разбере, че може
Коментари Харесай

Доналд Тръмп може да отложи търговското споразумение с Южна Корея

Американският президент Доналд Тръмп даде да се разбере, че може да отсрочи завършването на новото комерсиално съглашение с Южна Корея, шумно огласено тази седмица и показано като американски триумф, съобщи Франс прес.

" Може би ще го отложа, до момента в който не реализираме съглашение със Северна Корея ", сподели президентът в тирада в Охайо, отдадена инфраструктурни планове. " И знаете ли за какво? Защото това е доста мощен коз ", добави той.

Тръмп сподели, че комерсиалната договорка " е доста мощна карта " и той желае " да е сигурен, че отношението към всеки е заслужено ", цитира го Ройтерс.

Президентът не изясни основанията си да свърже комерсиалното съглашение с нуклеарните договаряния със Северна Корея. Всъщност Тръмп настоя Вашингтон и Сеул да предоговорят съглашението си за свободна търговия, довело съгласно Белия дом до обилни отстъпки от страна на южнокорейците. Същевременно Съединени американски щати се нуждаят от южнокорейците при договарянията си с Пхенян, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Напредваме в действителност добре със Северна Корея, ще забележим какво ще стане. Във всеки случай има явно усмиряване, нали? ", запита Тръмп аудиторията и добави: " Ако нещата се развият зле, ще напуснем договарянията, в случай че ли не - ще бъдем удовлетворени.

" Южна Корея беше страхотна, само че ще изчакаме малко с това съглашение, с цел да забележим какво ще стане ", добави той.

Според новата версия на съглашението Сеул ще отвори повече пазара си за американски коли и приема облагането с американския 25-процентен налог върху пикапите да се удължи до 2041 година Сеул се съгласи също да понижи с 30 % износа си на стомана за Съединени американски щати.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР