Американският президент Доналд Тръмп благодари на Русия и Китай за

...
Американският президент Доналд Тръмп благодари на Русия и Китай за
Коментари Харесай

Тръмп благодари на Русия и Китай

Американският президент Доналд Тръмп благодари на Русия и Китай за оказаната поддръжка в Организацията на обединените народи, заяви ТАСС, базирайки се на информация на Белия дом.

Съветът на Организация на обединените нации одобри резолюция за налагане на строги наказания на Северна Корея поради ракетните опити. Без съдействието на Москва и Пекин, резолюцията нямаше да бъде призната.

„ Асошиейтед прес “ заяви, че текстът е бил направен от Съединените американски щати, които на няколко пъти приканиха корейците да спрат с провокативните дейности. Американците са преговаряли за текста с Китай в продължение на седмици.

Държавният глава на Щатите благодари на Русия и Китай за съдействието и оказания стопански напън против Пхенян, с цел да спре заплашителното и дестабилизиращо държание на Корейския полуостров.

През последните месеци напрежението на Корейския полуостров се увеличи доста, откакто Пхенян извърши няколко ракетни опита. За първи път страната изстреля и междуконтинентална ракета.

Американският президент Доналд Тръмп прикани Северна Корея да спре с провокативните дейности, тъй като в противоположен случат е вероятен „ огромен спор ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР