Американският президент Доналд Тръм обяви, че няма да блокира разсекретяването

...
Американският президент Доналд Тръм обяви, че няма да блокира разсекретяването
Коментари Харесай

Тръмп все пак ще разреши разсекретяването на документите за убийството на Кенеди

Американският президент Доналд Тръм разгласи, че няма да блокира разсекретяването на документи за убийството на 35-ия държавен глава на Съединени американски щати Джон Ф. Кенеди, съобщи Би Би Си.

Цитирайки източници от администрацията на Тръмп и други държавни източници, сп. " Политико " писа, че Тръмп е съвсем сигурен, че ще блокира публикуването на хиляди секретни документи, свързани с убийството от 22 ноември 1963 година

Тръмп заяви решението си в Туитър, като въпреки всичко направи ангажимента, че това зависи от приемането на спомагателна информация:

Subject to the receipt of further information, I will be allowing, as President, the long blocked and classified JFK FILES to be opened.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 21, 2017
Повечето от документите - над 3 000 от тях са секретни, а още 30 000 са били отчасти разкрити - са на Централното разследващо ръководство (ЦРУ), Федералното бюро за следствия (ФБР) и Министерството на правораздаването. Съхраняват се от Националния списък. Те би трябвало да станат публично налични в сходство със закон, подписан от президента Джордж Буш-старши през 1992 година, който постанова 25-годишна възбрана за разпространяването на всевъзможни данни за атентата. Президентът има правото да удължи периода.

В обявата си " Политико " се споделя, че от Централно разузнавателно управление на САЩ оказват напън върху Тръмп да не бъдат оповестени документите, тъй като разсекретяването им може да покаже методите им на работа да разкрият източници на Управлението.

Джон Фицджералд Кенеди става 35-я президент на Съединени американски щати през 1960 година Със своите 43 години той е и най-младият политик заемал длъжността. Три години по-късно, на 22 ноември 1963 година, по време на посещаване в град Далас, щата Тексас, той е убит. Според заключенията на държавна комисия, образувана след гибелта му, негов палач е Лий Харви Осуълд, който е работил самичък и не става въпрос за скрит план. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР