Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски

...
Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски
Коментари Харесай

Джо Байдън пристигна в Япония

Американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в дойде през днешния ден в Япония, с цел да даде началото на самодейност за по-голяма икономическа ангажираност на Съединените щати в Индийско-Тихоокеанския район, заяви Българска телеграфна агенция.

Макар още да не е оповестена, програмата към този момент си навлече рецензии, че няма да донесе особена изгода на района.

Япония е вторият стадий от първата обиколка в Азия на Байдън като президент на Съединени американски щати след Южна Корея. Във вторник той ще се срещне в Токио с министър председателите на Япония, Индия и Австралия - останалите три страни, които влизат във формата " Куад " ( " Четворката " ) - един от крайъгълните камъни на тактиката му да се опълчи на възходящото въздействие на Китай.

Малко след идването си Байдън се срещна с представители на японския бизнес, в това число с президента на " Тойота ", в резиденцията на американския дипломат в Токио, заяви осведомен източник.  

Утре, преди да беседва с премиера Фумио Кишида, Байдън ще бъде признат от император Нарухито. Очаква се Байдън и Кишида да обсъдят проектите на Япония да усили военните си качества в отговор на възходящата мощност на Китай.

Утре Байдън ще показа и Индийско-Тихоокеанската икономическа рамка за разцвет – стратегия, която свързва по-тясно страните в района посредством общи стандарти в сфери като устойчивостта на снабдителните вериги, чистата сила, инфраструктурата и цифровата търговия. 

Съединените щати нямат икономическа опора на уговорките си в Индийско-Тихоокеанския район, откогато предходният им президент Доналд Тръмп отдръпна страната от Транстихоокеанското партньорство - многонационално съглашение за икономическо и стратегическо съдействие. По този метод той даде опция на Китай да разшири въздействието си там, отбелязва Ройтерс. 

Новата стратегия обаче евентуално няма да включва обвързващи задължения и азиатските страни, както и някои търговски специалисти, дадоха отговор хладно на нежеланието на Байдън да рискува американски работни места, като предложи по този начин стремежи в района уголемен достъп до американския пазар.

Освен това Пекин, наподобява, не е склонен с проекта на Байдън.

Китай приветства самодейностите, които водят до усилване на районното съдействие, само че се " опълчва на опитите за основаване на разделяне и борба ", съобщи външният министър Ван И. Той акцентира, че " Азиатско-Тихоокеанският район би трябвало да се трансформира във водещо място за спокойно развиване, а не в геополитическа гладиаторска сцена ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР