Американският президент Джо Байдън заяви, че Русия може да използва

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че Русия може да използва
Коментари Харесай

27-и ден: Русия премина към окопна война, пожари бушуват около Чернобил

Американският президент Джо Байдън съобщи, че Русия може да употребява химически или биологични оръжия в Украйна, както и да прибегне до хакерски атаки. В 27-ия ден от войната украинският президент Владимир Зеленски сподели, че армията е съумяла да забави настъплението на съветските сили и още веднъж прикани съветския президент Владимир Путин за директни договаряния като единствена опция за прекъсване на войната.
Експерти и военни считат, че Русия е минала към окопна война – към Киев са били снимани съветски войски, които се окопават в сегашните си позиции. Обстрелът продължава и в столицата, и в Мариупол, само че войските не напредват съвсем на никое място.
Върховната Рада на Украйна предизвести, че на територията на Чернобил горят най-малко 7 разнообразни пожара. Те са видяни от сателитни фотоси на спътника Sentinel-2 на Европейската галактическа организация.
„ Вероятно пожарът е зародил вследствие на бомбардировки от страна на Русия, да вземем за пример снаряд. Може и да е тенденциозен палеж “, се споделя в известието.
Съгласно Класификационните знаци за изключителни обстановки, критериите за пожар в зоната на изключване не би трябвало да надвишават размера от 0,05-0,2 кв. км, само че настоящото положение на зоната на пожара надвишава тези числа десетки пъти.
Във връзка с пожарите, радиационните опасности нарастват в радиус от 10 километра към атомната електроцентрала в Чернобил.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР