Американският президент Джо Байдън заяви, че отношенията между Вашингтон и

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че отношенията между Вашингтон и
Коментари Харесай

Джо Байдън: Отношенията на Вашингтон с Пекин не са отслабени след свалянето на китайския балон

Американският президент Джо Байдън съобщи, че връзките сред Вашингтон и Пекин не са отслабени от свалянето на китайския шпионски балон над Съединените щати, съобщи Ройтерс.

Балонът трябваше да бъде свален " при първа подобаваща опция ", сподели Байдън.

Попитан от кореспонденти дали случаят ще отслаби американско-китайските връзки, той отговори: " Не. Ясно декларирахме какво ще създадем. Те схванаха нашата позиция. Постъпихме вярно и тук не става въпрос за намаляване или усилване - това е действителността. "

Попитан за какво съгласно него Китай е пуснал балона над Съединени американски щати, Байдън отговори сбито: " Китайците са си такива. ", предава Българска телеграфна агенция. 

Съветникът в Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан съобщи, че ограничения, подхванати след встъпването на Байдън в служба, са разрешили на Съединените щати да открият китайския шпионски балон, съобщи АП.

" Увеличихме своя потенциал да засичаме неща, които администрацията на (президента Доналд) Тръмп не можеше да засича ", посочи Съливан. Той добави, че Китай е изпращал такива балони доста пъти при ръководството на Тръмп.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР